Exista o criza de mentori. Acesta este adevarul fie ca vrem sau nu sa-l acceptam. Odata cu constientizarea acestui adevar, prima intrebare care se cere a fi pusa este: oare de ce? Cred ca in cei mai multi dintre noi exista dorinta de a ne pastra la o octava perfecta de unii oameni. Cu unii totul e la o clavatura distanta, intr-un piano, astfel singura asemanare este existenta pe acelasi instrument. Cu totii avem relatii care evolueaza de la secunda la octava trecand prin terte, cvarte, cvinte, sexte si septime intr-un tempo care in functie de imprejurari trece de la piano la moderato iar uneori la un allegro care ridica tonul pana la do opt.

De ce am vrea sa oferim cuiva o relatie de prima perfecta? De ce am vrea sa ne lasam imitati, sa ne impartim clapa cu cineva cand de multe ori doar gandul ca suntem in aceiasi partitura ne irita? Raspunsul intrebarii de ce exista aceasta criza de mentori este lipsa de armonie nu doar in relatiile cu cei din jur ci si in cea cu noi insine. Ar trebui sa ne amintim mai des ca disonanta poate fi transfosmata in consonanta prin simpla inlaturare a unui diez, bemol.

Fiecare avem o personalitate care dorim sa o vedem ca fiind unica dar faptul ca formezi un acord cu cei din jurul tau nu inseamna ca sunteti la fel sau ca nu mai esti unic.

Poti sa gasesti o multime de scuze pentru care sa nu fii un mentor. Poti sa spui ca nu esti in aceiasi cheie cu cel care necesita mentorare, sau ca legato nu e una din caracteristicile tale dar o partitura e formata din doua chei iar mentorarea cere uneori triluri si stacato, treci prin do major in mi minor, prin pauze de patru timpi si de un sfert schimband tempoul in mod constant.

Ca mentor trebuie doar sa fi dispus sa formezi un contratimp fara sa te intereseze ca tu vei ramane doar o pauza iar accentul va trece asupra celui pe care il mentorezi.

Armoniozenza-ti viata, demonstreaza ca esti creat de un geniu muzical mai inalt ca Mozart si nu te speria de disonante, pentru ca tot ce fac ele este sa demonstreze frumusetea acordurilor, intervalelor, notelor care se unesc intr-o partitura ce duce la inaltarea sufletului lui Dumnezeu.

Anunțuri