Cuvantul “slava” in greaca inseamna “greutate”. Slava lui Dumnezeu are greutate, valoare, splendoare. Dumnezeu vrea sa primeasca slava si este singurul vrednic de acest lucru.

Noi trebuie sa avem compasiune si dragoste pentru oamenii din jurul nostru. Dragostea pe care o avem pentru oameni va ajunge la un nou nivel de putere atunci cand pasiunea noastra este ca Dumnezeu sa fie proslavit. Chemarea noastra este de a face ca toti oamenii sa ajunga sa dea slava lui Dumnezeu. De aceea trebuie sa ducem Evanghelia la toate neamurile si sa gasim inchinatori. Pentru acest lucru este nevoie sa cunoastem planul lui Dumnezeu, sa stam in ascultare. El are un plan pentru fiecare din noi, un plan special pe care daca nu-l urmam viata noastra nu are nici un rost.

Chemarea nostra e sa ne alaturam planului lui Dumnezeu si nu invers. El nu este obligat sa binecuvinteze planurile noastre. Desi poate de multe ori avem intentii bune nu suntem binecuvantati pt ca noi nu stim cand este momentul potrivit si ce trebuie sa facem specific.El este in cunostinta de toate lucrurile deci planul Lui este intotdeauna cel mai bun.

Dumnezeu doreste sa ne binecuvinteze si sa ne foloseasca in planul Sau si nu avem dreptul sa incercam sa-l folosim pe Dumnezeu pentru a implini planurile noastre.

“Lucrarea lui Dumnezeu facuta in stilul lui Dumnezeu nu va duce niciodata lipsa de aprovizionarea lui Dumnezeu.”(J. Hudson Taylor)

Noi suntem chemati sa fim crestini universali. Un crestin universal este acel om care are un caracter spiritual puternic, care are atata compasiune incat se implica in misiune ca toti oamenii sa cunoasca slava lui Dumnezeu. Un crestin universal Il reflecta pe Isus oriunde ar fi.

Toti crestinii sunt chemati sa se implice in misiuni. A te implica in misiune nu inseamna neaparat sa fii misionar. In aceasta misiune fiecare are o chemare speciala: unii sa trimita, altii sa dea, altii sa sustina in rugaciuni si altii sa mearga.

Oricare ar fi rolul implinit scopul este unul singur: sa facem ucenici din toate neamurile.

“Toate neamurile, pe care le-ai facut, vor veni sa se inchine inaintea Ta, si sa dea slava numelui Tau.” Psalmul 86:9

 

Ritea Ligia Mirela

Anunțuri