In incercarea de a obtine o eliberare completa si durabila, ne lovim mai devreme sau mai tarziu de perspective. Inclusiv cresterea spirituala este direct proportionala cu reusita noastra de a primi perspectiva lui Dumnezeu asupra lucrurilor.

Domnul Isus insusi scoate in evidenta impactul pe care il are perspectiva asupra noastra:

Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întunerec. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întunerec, cît de mare trebuie să fie întunerecul acesta!” Mat 6:22-23

E important sa intelegem ca o arma nelipsita din arsenalul lui Satan este distorsionarea realitatii. El este tatal minciunii.

Satan dorea sa fie ca si Dumnezeu si sa primeasca laude. Nu a putut sa-l substituie pe Dumnezeu, dar a inselat oamenii ca sa il considere pe D-zeu responsabil pentru lucruri pe care le-a facut el. Auzim peste tot: „Cum poate sa existe Dumnezeu, cand este atata durere si nedreptate in lume?”, dar nimeni nu se manie pe Satan care le-a cauzat. Este Dumnezeu responsabil pentru ceva ce Satan a facut? Sau pentru rautatea si prostia noastra? Nu! Dar noi pe El il tragem la raspundere.

Sau am putea nega dreptul la libera alegere (care implica posibilitatea alegerii raului) pe care il au oamenii? Oare Satan nu are acelasi drept de a alege sa faca rau? Numai noi, oamenii, il avem?Dumnezeu nu a creat roboti.

Pe de alta parte, Satan nu a putut obtine laude, dar face tot posibilul sa ii aduca calomnii lui Dumnezeu. Daca el nu are parte de laude, macar sa nu aiba nici altii!

Trebuie sa fim extrem de atenti la intrebarile pe care Satan le pune in mintea noastra, pentru ca sunt intrebari fara raspuns. Ele contin supozitii false despre Dumnezeu si realitate, deci nu pot avea o solutie reala.

Sistemul lumii se bazeaza pe idei si principii mai mult sau mai putin morale, dar 100% independente de tot ce inseamna Dumnezeu si dorintele Sale. In acest sistem, o implicare profunda in practicile oculte, este privita cu suspiciune, iar acceptarea fara retineri a credintei crestine este de asemenea considerata un gest extrem. Astfel suntem obligati sa folosim sistemul lumii ca si sistem de referinta. Desigur, facand acest lucru, presupunem ca sistemul lumii este bun si adevarat, dar aceasta supozitie este falsa.

Retinerile si „cumpatarea” in a accepta principiile si credinta crestina, nu provin din intelepciune, ci dintr-o minciuna.

Asadar, totul depinde de perspectiva. Modul in care privim lucrurile.

Toti oamenii actioneaza din convingerile lor, din ceea ce considera a fi adevarat. Nimeni nu s-ar baza cu buna-stiinta pe o minciuna. Nici Adam nu ar fi luat din fructul oprit daca ar fi stiut ca o sa moara. De fapt, Dumnezeu ii spusese acest lucru, dar el a ales sa il creada pe Satan. Perspectiva lui se schimbase.

Nu putem evita confruntarea cu perspectivele noastre, asa cum nu poti ignora o bomba atomica al carei buton de declansare il tii in mana. Perspectivele fac parte din fiinta noastra. Sunt puternice, eficiente si trebuie sa invatam sa le controlam.

Modul nostru de a vedea lucrurile trebuie eliberat de minciuna. E imperios necesar sa cunoastem adevarul. Din nou, Domnul Isus ne da un raspuns:

„Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.” Ioan 8:36

Dumnezeu-Fiul insusi se autoproclama Adevarul.

Acelasi Dumnezeu intrupat spune despre Duhul Sfant ca este Duhul Adevarului, iar in rugaciunea Sa catre Tatal afirma: „Cuvantul Tau este adevarul”.

Totusi, oricat de puternic ar fi Adevarul, nu ne va folosi la nimic daca nu il credem, pentru ca Dumnezeu nu trece peste libera noastra vointa.

„Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos.

Dar eu întreb: „N’au auzit ei?” Ba da; căci „glasul lor a răsunat prin tot pămîntul, şi cuvintele lor au ajuns pînă la marginile lumii.” „ Rom 10:17-18

„De aceea, lăsaţi-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”.„ Ef 4:25

Domnul Isus sa ne ajute la aceasta!

Reclame