În chemarea liderului, am învăţat cum chemările noastre individuale fac parte din dorinţa lui Dumnezeu (ca El să fie glorificat) şi planul Lui [o recoltă de închinători din fiecare seminţie şi limbă (Apoc. 7:9)]. De la începutul istoriei, Dumnezeu s-a pregătit pentru împlinirea dorinţei Sale. A început cu porunca pentru Adam şi Eva să umple pământul; mai târziu, când păcatul şi starea omului de depravare au frânt inima lui Dumnezeu, El a încheiat un legământ cu Avraam. Acest legământ a schimbat totul. Dumnezeu şi-a demonstrat credincioşia şi dragostea faţa de poporul Său în ciuda căilor lor încăpăţânate şi frivole, şi a început să răscumpere generaţii păcătoase. Planul Lui continuă să fie dezvăluit şi astăzi: încă Dumnezeu nu este glorificat de toate seminţiile, şi planul Lui nu este împlinit complet. Ne aflăm într-un moment în care putem să contribuim la împlinirea planului lui Dumnezeu şi a dorinţei Sale. Este o eră fără precedent: deşi multe popoare încă n-au fost atinse de Evanghelie, există resurse în comunitatea creştină pentru a duce Evanghelia la fiecare etnie neevanghelizată de pe planetă (Chemarea liderului Apendix 3A). Ce privilegiu—să poti contribui la împlinirea dorinţei lui Dumnezeu! Fiecare dintre noi are o chemare corespunzătoare acestui scop: una care ne face parteneri cu Hristos la misiunea de a îndeplini dorinţa lui Dumnezeu.

 

Cu privire la chemările noastre, John Piper a zis ca fiecare este ori unul care trimite, ori unul care merge, ori neascultator. Ce pare a fi radical este, de fapt, adevărat. Atunci, cum am putea să participăm ca şi creştini universali? Trebuie să ne rugăm, să dăruim, şi să mergem pentru slava lui Dumnezeu. Dacă nu aveţi ocazia să mergeţi la un popor neevanghelizat, puteti să trimiteţi pe altcineva care este disponibil să meargă. Puteţi să-l susţineţi financiar, sau în rugăciune. Chiar dacă nu ştiţi de cineva specific care lucrează undeva pe glob, vă puteţi ruga ca scopurile lui Dumnezeu să fie îndeplinite printre popoarele neevanghelizate.

 

Conform statisticilor, majoritatea popoarelor neevanghelizate se află în “fereastra 10/40” (între latitudinea de 10 grade nord şi 40 grade sud). Din Africa de Vest până în Asia, această parte din lume conţine 97% din popoarele neevanghelizate ale lumii şi 67% din populaţia lumii (Chemarea liderului Apendix 3A). Până acum, ţările din Vest au fost forţa puternică din spatele misiunilor străine, trimiţând oameni şi finanţe să completeze aceasta sarcină. Totuşi, 60% din toate popoarele neevanghelizate sunt în ţari închise misionarilor din Vest. Creştinii din Europa, Africa, şi Asia trebuie să continue lucrarea acolo unde cei din Vest nu pot.

 

Turcia, Egipt, Maroc, alte ţări din Africa de nord si Africa de vest, ţările arabice, China şi Asia de sudest sunt locurile incluse în fereastra 10/40. Sunt ţări în care Românii au voie să se mişce mult mai liber decât cei din vest. Ocaziile pentru Creştinii Români sunt extraordinare. Există resurse ca să vă ajute să ştiţi cum să vă rugaţi. Chiar şi ascultând ştirile puteţi afla ce se întâmplă pe glob, şi vă puteţi ruga conform nevoilor. Examinaţi websituri cum ar fi: http://news.google.com, http://news.bbc.co.uk, http://persecution.com şi http://persecution.org.

 

Dacă nu puteţi călători în afara ţării, profitaţi de şansele pe care le aveţi acasă pentru a ajunge la comunitatea internaţională. România este reşedinţă pentru un număr crescând de imigranţi. Conform recentelor statistici, 133,000 imigranţi locuiesc aici (nationmaster.com). Moldoveni, turci, şi indieni au venit în această ţară. Poate că aţi observat creşterea populaţiei de chinezi din oraşul nostru, deşi nu pot să vă dau statistici exacte. Universităţile române găzduiesc mulţi studenţi internaţionali. Studenţii internaţionali deseori fac parte din spuma societăţii în ţara lor—de aceea şi au ocazia să studieze altundeva. Ei se vor întoarce acasă şi vor fi oameni cu influenţă. Oportunităţi de a atinge lumea de dincolo de graniţele României există aici, acasă. Profitaţi de orice şansă!

 

De asemenea sunt multe ocazii să vă implicaţi în misiuni la nivel naţional. Biserica noastră susţine pe Costea Alexe & Veronica, misionari în sudul României, lângă Drăgăneşti. Deşi locuiesc în ţară, zona lor este lipsită de influenţă creştină, iar ei întâmpină opoziţie dură. Finanţe, rugăciuni, şi încurăjări sunt binevenite acestei familii. Ei sunt “cei ce merg”, ascultători chemării lor. Haideţi să ne implicăm şi noi ca şi creştini universali, cum Dumnezeu ne-a chemat să fim.

 

În timp ce fiecare din noi îl caută pe Dumnezeu pentru a-şi găsi chemarea în planul Său global, putem fi siguri că El ne va deschide inimile şi ochii pentru a vedea lucrurile pe care le vede El, ca să simţim poverile ce le simte El, şi ca să experimentăm pasiunea pe care o are El în ce priveşte împlinirea dorinţei Sale—acea ca slava Sa să acopere pământul. El ne va echipa acolo unde ne cheamă: harul Lui ne este îndeajuns.

Anunțuri