Multimea de promisiuni cuprinse in Biblie scot in evidenta imensa dragoste pe care Dumnezeu ca tata o poarta fata de noi. Inca de la cea mai frageda varsta cautam dragoste, acceptare, siguranta, in familiile noastre si uneori toata viata in parinti nostri. In cadrul familiei poate rolul cel mai important il are tatal, el fiind cel care pentru cei mai multi dintre noi decide gradul de respect de sine, decide valoarea pe care noi ca si oameni o avem. Daca inca de mic tatal tau ezita in a-si exprima bucuria pentru lucrurile bune pe care le infaptuiesti, scotand in evidenta doar lucrurile negative din faptele si personalitatea ta, respectul tau de sine va fi la un grad scazut sau chiar absent. Dupa un timp, negasind acceptarea de care ai nevoie in cadrul familiei vei incerca sa o gasesti in prieteni si lucruri pamantesti dar niciodata nu te vei simti implinit caci nimeni nu iti poate oferi siguranta ca indiferent de ceea ce vei face vei fi mereu acceptat.

In Galateni 4:6 Dumnezeu se prezinta ca fiind tatal nostru spiritual iar faptul ca si-a dat fiul sa moara pe cruce pentru noi e dovada maxima de dragoste ceea ce presupune si acceptare din partea acestuia. Societatea te va gasi mereu vinovat de a nu fi indeajuns de bun, iar Dumnezeu, indiferent de circumstante iti va accepta inima sincera fiind mereu nepretuit in ochii Lui.

Daca vei descoperi dragostea de tata pe care Dumnezeu o are fata de noi, in partisia ta cu El vei incepe sa simti asa cum simte El. Vei incepe sa-I impartesesti dorinta de a-ti exprima dragostea. Partasia si umblarea cu Dumnezeu va duce la formarea ta ca si parinte spiritual. In biserica se simte aceiasi lipsa de parinti spirituali pe care societatea o simte prin lipsa tatilor din cadrul familiei. La fel ca “meseria” de parinte biologic cea de parintele spiritual include o multime de responsabilitati. Pentru ucenici tai tu va trebui sa devi un exemplu, ceea ce ai fi vrut ca tatal tau sa fie, sa oferi incredere si disponibilitate continua. Vei fi vinovat si de greselile ucenicului tau atata timp cat acesta le face pentru ca asa a invatat de la tine dar si rasplata va fi pe masura atat pe pamant cat si in cer.

Dumnezeu ne ofera acceptare, dragoste si ne invata ca trebuie sa fim oglinzi clare si curate ale sale.

Miclea Ioana Sabina

Anunțuri