Liber in exterior, robit in interior e una dintre ipostazele in care multi crestini se pot gasi.

Dupa nasterea din nou majoritatea crestinilor iti spun ca viata cu Cristos e minunata, plina de pace si multi dintre cei iesiti din noroi incep sa se intrebe unde e pacea lor. Faptul ca ai iesit din noroi nu inseamna ca vei fi curatit instantaneu si nici ca o sa renunti brusc la vechiul obicei de a manca noroi.

De multe ori incercam sa ne spalam singuri fara sa ne dam seama ca de fapt tot ce facem e sa ne manjim degeaba. Interes pentru tronul de conducere al vietii noastre are atat E-ul cat si Satan dar si Dumnezeu. Cel care este cel mai bine echipat pentru a ne conduce viata este Dumnezeu dar renuntarea sau scaparea de sub robie nu e ceva ce poate fi facut intr-o clipa si nici ceva ce pentru noi va fi usor.

Legaturile spirituale se dezvolta intr-un timp indelungat in noi prin obiceiuri. Nu te vei obisnui sa faci decat lucruri care iti dau satisfactie prin indeplinire, astfel pentru a scapa de robie trebuie ca mai intai sa accepti ca ceva te tine sub robie. E greu sa recunosti ca ceva ce faci poate zilnic si cu placere te afecteaza dar pastrarea ta in acea pozitie te va lipsi de bucuria si pacea de care ai fi putut avea parte.

Pentru a putea fi eliberat de robie un pas care trebuie facut este asumarea responsabilitatii. Cand esti responsabil nu poti fi judecat, deoarece nu poti fi acuzat de un lucru bine facut. Odata cu asumarea responsabilitatii vei avea parte si de crestere spirituala. Cand iti asumi responsabilitatea pentru caracterul tau vei avea grija ca acesta sa fie pe cat posibil dupa cuvantul Domnului.

Eliberarea din robie o vei putea gasi deasemenea prin disciplinare care pe cat este de dureroasa pe atat e de valoroasa. Ispita va fi mereu dar depinde de tine daca vei invata sa spui “nu” cand va fi nevoie.

Miclea Ioana Sabina

Anunțuri